Dalton Kindcentrum

Samen met Kinderopvang Kind en Co zijn wij een Dalton Kindcentrum waar we kinderen van 0 tot 12 jaar een veilige plek bieden, waarbinnen ze ontdekken, in eigen tempo groeien, plezier hebben en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Samen creëren we op één locatie een sfeervolle plek, waar ieder kind zich gezien en gehoord voelt. 

Opvang volgens de daltonprincipes

Opvang bieden volgens de daltonprincipes. Dat is wat we met het Dalton Kindcentrum gaan realiseren. Voor kinderen is de overgang van opvang naar school en andersom dan een kleine stap. Want wat voelt nou prettiger dan weten wat er van je wordt verwacht?

Daltonopleiding

Om de daltonprincipes consequent te kunnen toepassen in de kinderopvang volgen pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Kaka de daltonopleiding. De clustermanager neemt deel aan vergaderingen van het managementteam van de school. Daarnaast delen we de multifunctionele ruimte, waarin leerkrachten en pedagogisch medewerkers koffiedrinken, lunchen, de kinderen gebruikmaken van werkplekken en waar de BSO na schooltijd de kinderen opvangt. Zo zorgen we ervoor dat we elkaar dagelijks inspireren en elkaar weten te vinden. 

Samenwerken

We organiseren we aan de hand van gezamenlijke thema’s allerlei activiteiten, waardoor kinderen de meerwaarde van het Dalton Kindcentrum volop beleven. Dat begint met het samen vieren van feesten. Maar ook kunnen peuters meedoen aan onderdelen van de sportdag van de school. Kinderen uit groep 8 lezen voor bij de kinderen uit de opvang. Lokale kunstenaars die we uitnodigen op school, zetten na 15.00 uur hun activiteiten voort in de buitenschoolse opvang. 

Elke dag een vaste kleur

Zo heeft iedere dag, net als op school, een vaste kleur. Kinderen krijgen ook in de opvang eigen verantwoordelijkheid, passend bij hun leeftijd. Vanaf 2,5 jaar leren zij bijvoorbeeld zelf hun boterham te smeren. 

Meer weten?

Wilt u weten of het Dalton Kindcentrum passend is voor uw kind? Bel of mail Kinderopvang Kind en Co en we nodigen u graag uit voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.